Μετά την συνάντηση στις Κάννες: Υπό έλεγχο οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Μ

Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης επενέβει στο περιεχόμενο του δημοψηφίσματος, κρατώντας τα δημοκρατικά προσχήματα επί της διαδικασίας (αναγνώρισε δηλ. στον Παπανδρέου το δικαίωμα να κάνει δημοψήφισμα…..αν επιμένει).
Αφαίρεσε όμως την δυνατότητα να τεθεί η δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωμβρίου σε ψηφοφορία και ταυτόχρονα στην θέση της τοποθέτησε το δίλημμα της παραμονής ή όχι στο Ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο :
-Άδειασε επί της ουσίας την κίνηση Παπανδρέου μετατρέποντάς την σε μία πρωτοβουλία χωρίς περιεχόμενο (στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα με το Ευρώ. Η έξοδος από το Ευρώ είναι ένα εντελώς μειοψηφικό αίτημα ορισμένων χώρων της αριστεράς, χωρίς ευρύτερη λαϊκή απήχηση, και άρα δεν υπάρχει λόγος, για αυτό το θέμα, να γίνει δημοψήφισμα).
-Προεξόφλησε (και διασφάλισε) στην περίπτωση πραγματοποίησης του δημοψηφίσματος, το αποτέλεσμά του.
-Έκανε φανερούς τους όρους συμμετοχής στην ευρωζώνη (προς όλες τις πλευρές και τον Σαμαρά) και τα μηδενικά περιθώρια που υπάρχουν μέσα σε αυτήν για διαφοροποιήσεις σε κεντρικές της πολιτικές. (όποιος παραμένει μέσα σε αυτήν δέχεται και τις αποφάσεις της).

Μετά από όλα αυτά γίνεται φανερό ότι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα έχουν ήδη επανατεθεί υπό έλεγχο (είτε γίνει είτε όχι το δημοψήφισμα). Η πρωτοβουλία Παπανδρέου κατέληξε σε φιάσκο. Θα επιχειρηθεί ο σχηματισμός Κυβέρνησης Εθνικής σωτηρίας (όπως λέει η Βάσω και άλλοι) ή θα πάμε αναγκαστικά σε εκλογές; Και με τον Παπανδρέου τι θα γίνει; Ίδωμεν.

Η Σύνταξη

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Σχόλια

Η Σύνταξη

Kατηγορίες

Ιστορικό