10η Διεθνής έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης

1

Από τις 16 έως τις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί, στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της HELEXPO, η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Κεντρικό θέμα της έκθεσης, η ιδέα της ανεκτικότητας, καθώς είναι η επέτειος της συμπλήρωσης 1700 χρόνων από την έκδοση του διατάγματος των Μεδιολάνων, για την ανεκτικότητα και την ανεξιθρησκία.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν περισσότεροι από 200 εκδοτικοί οίκοι από την Ελλάδα και 18 από άλλες χώρες. Θα πραγματοποιηθεί επίσης ένα μεγάλο πλήθος εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Έχουν προγραμματιστεί επίσης τιμητικές εκδηλώσεις για τρεις ανθρώπους της πόλης: τον Δημήτρη Μαρωνίτη, τον Άκη Δήμου και τον Διονύση Σαββόπουλο.

Ειδικές εκδηλώσεις θα γίνουν και προς τιμήν της Αγγλίας, καθώς είναι η τιμώμενη χώρα.  Εννέα σύγχρονοι Βρετανοί συγγραφείς  έχουν προσκληθεί μεταξύ των οποίων ο Τζόναθαν Κόου, ο Ντέιβιντ Νίκολς, η Βικτόρια Χίσλοπ, ο Ντέιβιντ Χάρσεντ κ.α.

Θα υπάρχει επίσης θεματικό περίπτερο για τον Κ. Καβάφη, στα πλαίσια ειδικού αφιερώματος, με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Σχόλια

Η Σύνταξη

Kατηγορίες

Ιστορικό