Αστείες οι προτάσεις Βαρουφάκη
και άλλα σχόλια

Α

Αστείες οι προτάσεις Βαρουφάκη.

Τι σχέση μπορεί να έχει ένα τέτοιο κείμενο με το γράμμα και το πνεύμα της απόφασης του Γιούρογκρουπ στις 20-2-15. Καμία απολύτως. Το ένα είναι ένα πολιτικό κείμενο-πλαίσιο που αναφέρεται σε αναγκαίες και αυστηρά κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις και το άλλο είναι μια αφηρημένη έκθεση ιδεών διανθισμένη με βαρουφακικές εξυπνάδες.
Το πλέον βέβαια εντυπωσιακό είναι ο τρόπος με τον οποίο προβάλλεται το κείμενο Βαρουφάκη στο εσωτερικό. Σαν ένα κείμενο δηλ. που εμπεριέχει πολύ σοβαρές προτάσεις. Εκεί έχουμε φθάσει. Σε μια γενικευμένη «Συριζοποίηση», σε μια καθολική δηλ. αποδόμηση κάθε λογικής σχέσης με την πραγματικότητα. Άντε να συνεννοηθούμε μετά με την Ευρώπη.
Και περιμένουμε να παρθούν στο Γιουρογκρουπ της Δευτέρας θετικές αποφάσεις για την Ελλάδα. Με αυτό το πλευρό να κοιμόμαστε.

Ποιόν βάλανε υπουργό οικονομικών.

Στο πιο κρίσιμο υπουργείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο άνθρωπος που τέσσερα χρόνια τώρα υποστηρίζει με σθένος την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει επίσημα. Η οικονομική μας σωτηρία δηλ. εξαρτάται από έναν θεωρητικό της χρεοκοπίας. Καταλάβαμε.

Θα στο πω με ένα τραγούδι.

Έτσι επέλεξε φανατικός αναγνώστης του site να εκφρασθεί απέναντι στον Βαρουφάκη, τον Τσίπρα και όλον τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αντιγράφουμε:

«Αρχίζω από τώρα να σε καταλαβαίνω
Και λίγο-λίγο-λίγο στο νόημα σου μπαίνω
Κι αφού σε βλέπω τι καπνό φουμάρεις
Τι άλλο από σε να περιμένω»
(παλιό ρεμπέτικο του Μητσάκη «η μπαμπέσα»).

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Σχόλια

X. M.

Kατηγορίες

Ιστορικό