Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέλυσε 110.000 δημοσίους υπαλλήλους

Ο

Στην απόλυση 110.000 δημοσίων υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με προεδρικό διάταγμα λόγω της λιτότητας και της οικονομικής ύφεσης στη Ρωσία. Ο Πρόεδρος της χώρας υπέγραψε χθες διάταγμα με το οποίο μειώνεται κατά 10% ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται στο υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που σημαίνει ότι 110.000 άνθρωποι θα βρεθούν εκτός μισθοδοσίας. Με τον τρόπο αυτό ελπίζει να εξοικονομίσει 1,9 δισ. δολάρια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με προγενέστερη απόφαση του Ρώσου Προέδρου, η οποία χρονολογείται στον Μάιο του 2014, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στο υπουργείο Εσωτερικών –αστυνομικοί, διοικητικοί υπάλληλοι κ.ά.– καθοριζόταν στο 1,11 εκατ. Το νέο προεδρικό διάταγμα θέτει ως ανώτατο όριο το 1 εκατομμύριο. Από τη μείωση εξαιρούνται όσοι απασχολούνται σε υπηρεσίες ασφαλείας και όσοι ασχολούνται με τη συντήρηση, φύλαξη και καθαριότητα των κτιρίων του υπουργείου.

Η ρωσική οικονομία εισήλθε σε φάση ύφεσης τον τελευταίο χρόνο, έχοντας υποστεί τις επιπτώσεις από τη βύθιση των διεθνών τιμών πετρελαίου και από τις Δυτικές κυρώσεις σε βάρος της χώρας, στον απόηχο της ουκρανικής κρίσης.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Σχόλια

Η Σύνταξη

Kατηγορίες

Ιστορικό