Για ποιο πράγμα συζητάνε;

Γ

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας καθορίστηκε το γενικό νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο οφείλει να αντιμετωπισθεί το θέμα της ΕΡΤ.

Με την αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας θα δοθούν και οι όποιες διευκρινίσεις σχετικά με την γενική απόφαση.

Τελικά το θέμα της ΕΡΤ θα λυθεί υποχρεωτικά σύμφωνα με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε.
Κι όχι σύμφωνα με  όποιες αποφάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης.

Οπότε το ερώτημα είναι: για ποιο πράγμα συζητάνε τόσες μέρες  οι αρχηγοί των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης;
Για ποιο λόγο τα μέσα αγωνιούν αν τα βρήκανε ή όχι; Μήπως αυτοί θα αποφασίσουν;

Άλλο λοιπόν το καθεστώς πριν την απόφαση του Σ.τ.Ε. και άλλο μετά.
Τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Έχουν μπει σε μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία νομικής διευθέτησης που δεν μπορεί να παρακαμφθεί. Και είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι Βενιζέλος – Κουβέλης (όντας μάλιστα και οι δύο νομικοί) δεν το γνωρίζουν αυτό.

Και συνιστά βαρύτατο ολίσθημα ο εξωθεσμικός τρόπος με τον οποίο, όλες αυτές τις μέρες,  συμπεριφέρονται και μιλάνε. Όπως και η πλήρης περιφρόνηση του Σ.τ.Ε. από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μιλά αποκλειστικά και μόνο για την αρχή της δεδηλωμένης (αγνοώντας επιδεικτικά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας).

Ευτυχώς όλο αυτό το θέατρο των «όψιμων φίλων  της ΕΡΤ» πολύ σύντομα τελειώνει.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

1 Σχόλιο

  • Το έθεσε εύστοχα ο Βαρουφάκης: Ο Κινέζος στρατηγός, πέρασε με το στράτευμά του το ποτάμι και έκαψε τη γέφυρα.Όλες οι πλευρές παραμένουν υποχρεωτικά στο πεδίο της μάχης, χωρίς οπισθοχώρηση, χωρίς λιποταξία. Ο στρατηγός Σαμαράς έπραξε το ίδιο.Εργαζόμενοι, θεσμοί και πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν διαφυγή. Ούτε επιλογές.Όσο και να συζητούν.Είθε να κερδίσει τη μάχη η μεταρρύθμιση και όχι η Digea.Ή τουλάχιστο αμφότεροι.

Η Σύνταξη

Kατηγορίες

Ιστορικό