Τέλος εποχής για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τ

Όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα και η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ.

Περνάμε σε μια νέα (μετα- ΣΥΡΙΖΑ) περίοδο. Η αρνητική ψήφος ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακόπτεται, όσα επιδόματα κι αν δώσει, όσες παροχές κι αν εξαγγείλει.

Αποτελεί την ισχυρότερη εκλογική τάση, που διαμορφώνεται εδώ και καιρό χωρίς να καταγράφεται δημοσκοπικά. Μια απορριπτική τάση που μπορεί να εκδηλώνεται στην αρχή περιορισμένα (έτσι γίνεται πάντα), αλλά στην συνέχεια είναι αυτή που τελικά κρίνει την κυβερνητική βιωσιμότητα.

Οι επικείμενες Ευρωεκλογές δεν αποτελούν παρά πρόκριμα για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Με διασφαλισμένη την πρωτιά της Ν.Δ. το τοπίο μετά τις Ευρωεκλογές αλλάζει. Τίποτα δεν θάναι όπως πριν.

Θα έχει καταγραφεί με τον πιο επίσημο και έγκυρο τρόπο ένας συσχετισμός δύναμης διαφορετικός από αυτόν που υπάρχει στην σημερινή βουλή. Και μόνο αυτό σαν γεγονός θάναι ικανό να θέσει σε αμφισβήτηση την κυβερνητική υπόσταση του ΣΥΡΙΖΑ. Και με όποιο τρόπο κι αν θελήσει να διαχειριστεί ο Τσίπρας το επόμενο διάστημα δεν πρόκειται να αποφύγει τελικά την ήττα στις εθνικές εκλογές.

Τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους σε ότι αφορά το κυβερνητικό μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ . Αυτό που μένει να διασαφηνιστεί είναι το μετα-ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικό τοπίο και οι όροι της κυβερνητικής διαδοχής. Γιατί αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ. το πράγμα περιπλέκεται.

Η σύνταξη

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Σχόλια

Η Σύνταξη

Kατηγορίες

Ιστορικό